89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (2024)

Laatst bijgewerkt op 23 mei 2023

Indië, officieel de Republiek India, is dedichtstbevolkteland in de wereld. India heeft een totale oppervlakte van 3.287.263 vierkante kilometer. Het is een land inZuid Azieen heeft28 staten. De landenhoofdstad staatis New Delhi.India heeftacht vakbondsgebieden. De officiële taal is Hindi. Het heeft geen nationale taal. De onderdanen of burgers van India worden Indiërs genoemd.

De Indiaanmunteenheidstaat bekend als de Indiase roepie (INR). India heeft er zevenaan land grenzende landendat zijn Pakistan, Afghanistan, China, Nepal, Bhutan,Bangladesh, en Myanmar. Het deelt de zeegrens metSri Lanka, Thailand, Malediven en Indonesië. Laten we met deze interessante feiten over India leren over zijn geschiedenis, geografie, cultuur, vlag, beroemde mensen, landbouw, opmerkelijke uitvindingen en nog veel meer.

89 Interessante feiten over India

Wat staat er in de naam

1.De naam'India' is afgeleid vande rivier de Indus. Het is een vallei waar mensen zich vroeger vestigden.

Zijn beschaving

2.Indië is de's werelds oudste, grootste permanente beschaving– de beschaving van de Indusvallei.

3.India is ook een van degrootste democratieënin de wereld.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (1)

Het grootste postsysteem ter wereld

4.India heeft degrootste postsysteemin de wereld met meer dan 150.000 postkantoren, wat driemaal zo groot is als dat vanChina. India heeft 's werelds enige drijvende postkantoor op Dal Lake, Sri Nagar. Het kantoor verzorgt alle reguliere postdiensten.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (2)

5.Sonam Wangchuk, een ingenieur en innovator geboren in Ladakh, India, ontwierp deSECMOL-campus die draait op zonne-energie.De campus levert ook schone energie voor verwarming, verlichting en koken. Het gebouw is zo ontworpen dat zelfs als de minimale buitentemperatuur daalt tot min 25 graden Celsius, de normale avondtemperatuur binnen deze campus in het koudste deel van de winter rond de plus 14 graden Celsius blijft. Het gebouw heeft ramen op het zuiden om in de winter warmte op te vangen en er is ook isolatie toegepast in het dak, de buitenmuren en sommige plaatsen onder de vloer.Het gebouw is gemaakt van aarde.Dus ze graven en gebruiken hetzelfde materiaal en mengen wat zand en klei om de gewenste sterkte voor de constructie van het gebouw te krijgen.De constructie van het gebouw is zodanig dat er overdag geen elektrische verlichting nodig is.

's Werelds meest actieve moskeeën

6.India heeft meer dan300.000 actieve moskeeën. Dit overtreft elk ander land ter wereld, zelfs de moslimlanden.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (3)

7.Deop een na grootste pool van ingenieursen wetenschappers komt uit India.

Engelstaligen zijn er in overvloed!

8.Indië is detweede grootste Engels sprekende landin de wereld - 128.279.412 nummers Engelstaligen.

's Werelds grootste hindoeïstische bevolking

9.India heeft's werelds grootste hindoeïstische bevolking.Bijna 81% van de bevolking identificeert zichzelf als hindoe. India is een van de drie landen (andere zijnNepalEnMauritius) in de wereld waar het hindoeïsme de meerderheid is.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (4)

Een 80 jaar oude scherpschutter!

10.Wist je dat een scherpschutter uit India wie ismeer dan 80 jaar oud; en wie haar schietcarrière begon toen ze eind zestig was, is de oudste (vrouwelijke) scherpschutter ter wereld?Chandro Tomar, bekend als "Shooter Dadi", werd geboren in Shamli, Uttar Pradesh, India. Tot op heden heeft ze meer dan 25 nationale kampioenschappen gewonnen. Zijheeft gewonnengoud bij de VeteraanKampioenschap schietengehouden in Chennai. Haar hoogste eerisAnationaalbronzen. Interessant genoeg begon ze bij toeval te schieten toen ze haar kleindochter meenam naar een nabijgelegen geweerclub. Naast haar schietkunsten zorgt ze ook voor haar grote gezin en doet ze regelmatig huishoudelijke klusjes. Ze onderhoudt ook een Twitter-account.

Een oceaan vernoemd naar India

11.Indië ishet enige land waar een hele oceaan naar vernoemd is,d.w.z. Indische Oceaan. Gewoonlijk zijn er in totaal vijf oceanen in de wereld, namelijk; Atlantische Oceaan, Noordelijke IJszee, Indische Oceaan, Stille Oceaan en Zuidelijke Oceaan.

12.India heeftde snelst groeiende telecommarkten goedkoopste telecomtarief ter wereld.

De grootste geplande stad ter wereld

13.Navi Mumbai, een geplande satellietgemeente van Mumbai,is de grootste geplande stad ter wereld.De ontwikkeling ervan begon in 1972 om Mumbai te ontlasten.

14.Londen heeftmeer Indiase restaurants dan Mumbai of Delhi.

De oudste marathonloper ter wereld

15.Als je verbaasd bent na het lezen over de Shooter Dadi, is hier nog een fascinerende persoon om over te leren:Fauja Singh - de oudste marathonloper ter wereld.Hij is geboren op 1stApril 1908 in Beas Pind, Punjab, Brits-Indië. Om je verder te inspireren, is het belangrijk om hier te vermelden dat Fauja Singh pas kon lopen toen hij vijf jaar oud was.Op 89-jarige leeftijd begon hij met hardlopenen toen hij voor het eerst opdook voor de marathonlooptraining, droeg hij een driedelig pak. Hij was samen met Mohammad Ali en David Beckham te zien in een reclamecampagne in 2004 door Adidas.Hij nam deel aan zijn laatste marathonrace in Hong Kong in 2013 en klokte 1 uur 32 minuten en 28 seconden voordat hij de finish bereikte.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (5)

16.Bollywood isde grootste filmindustrie in termen van output,gevolgd door Nollywood - de filmindustrie van Nigeria.

17.India is ook het land waarinhet hoogste aantal stemmen werd uitgebracht voor een landelijke algemene verkiezing.In 2009 brachten 417 miljoen mensen in het land in vijf fasen hun stem uit om de 543 leden van de 15eLoksabha.

Locatie van India op de kaart

485 kinderen verkleed als Mahatma Gandhi

18.Toen werd een wereldrecord gevestigd485 kinderen verkleed als Mahatma Gandhiverzamelden zich en liepen in Kolkata. De wandeling was een demonstratie om vrede in het land en de wereld te bereiken.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (6)

19.Jyoti Kisange Amge is's werelds kortst levende vrouw.Ze werd geboren op 16 december 1993. Ze is 62,8 centimeter lang (2 ft 0,6 in.)

Mens met de meeste tanden ter wereld

20.Met 37 tanden in zijn mond,Vijay Kumar V.A. uit India heeft de meeste tanden ter wereld.

21.Benny Prasad, geboren in 1975, welde snelste man die alle 195 landen heeft afgelegdin de wereld. Hij is een gospelmuzikant en instrumentale gitarist uit India.

22.Agek verhaal van een Indiase vader en zijn zoonzou je opnieuw doen dwalen over de creatieve vermogens van de menselijke geest. We hebben allemaal watertanks gezien, maar niet zoals degene die zijn gebouwd door de heer Lubhaya in de stad Jalandhar, Punjab, India. Begin jaren negentig bouwde de heer Lubhaya Kauleen watertank in de vorm van een voetbal.Hij bouwde de tank in twee delen en monteerde ze later tot één geheel. Toen de watertank eenmaal indruk op het publiek maakte, begon meneer Kaul ook opdrachten te krijgen voor het bouwen van standbeelden op de daken van de lokale bewoners. Hij begon zijn passie na te jagen en kreeg later gezelschap van zijn zoon Balwinder Kaul. Tot op heden heeft het vader-zoon-duo geknutseldmeer dan 3.000 watertanks in verschillende soorten en mateninclusief die erop lijkenvliegtuigen, tractoren, adelaars, vrachtwagens, marineschepen enz.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (7)

23. India's ruimtevaartprogrammabehoort ondanks budgettaire beperkingen tot de top vijf van ruimteprogramma's ter wereld.

24.Indië is de7egrootste landter wereld en de grootste democratie.

25.India heeft een van 's werelds hoogste percentages vanabortus.

De grootste school ter wereld

26.De City Montessori School in Lucknow wel's werelds grootste schoolin termen van studenten met meer dan 45.000 inductees.

27.Indië is degrootste melkproducent ter wereld, met 16 procent van de wereldwijde productie, gevolgd door deVerenigde Staten van Amerika,China,Pakistan, EnBrazilië.

28.Angkor Wat, het grootste religieuze gebouw ter wereld, is een hindoeïstische tempel inCambodjaopgedragen aan heer Vishnu. Het werd gebouwd door de Khmer-koning Suryavarman II in het begin van de 12e eeuw.

29.Volgens een rapport gepubliceerd door CNN is 2013, India's "Go Air", een budgetluchtvaartmaatschappij,is van plan overwegend vrouwelijke stewardessen in dienst te nemen.Ze hebben deze beslissing genomen op basis van het feit dat een gemiddelde vrouwelijke stewardess 15-20 kilo lichter is dan hun mannelijke tegenhangers. Deze gewichtsbesparing zal dus uiteindelijk leiden tot een brandstofbesparing van in totaal $ 500.000 per jaar. Slimme zet, zullen we maar zeggen!

India was zo goed in hockey dat de Britten zich terugtrokken

30.1928,India was zo goed in hockeyDatde Britten trokken zich terugvan de Olympische Spelen in Amsterdam om een ​​mogelijk gênante nederlaag tegen de eigen kolonie te voorkomen. Wat de Britten vreesden gebeurde! Het Indiase team won de hockeyfinale van de Olympische Spelen door Nederland met 3-0 te verslaan. En het team herhaalde ook hun triomf op de Olympische Spelen in 1932.

31.India leidt de wereld met degrootste aantal films.

4700 dagelijkse krant

32.Over4700 dagbladenin meer dan 300 talen worden geproduceerd in India.

33.Wist je datde lichtste satelliet ter wereldniet is gebouwd door een gerenommeerd ruimtevaartagentschap zoals de National Aeronautics and Space Administration (NASA) of The Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), maar door een stel Indiase wetenschapsliefhebbers uit Chennai, Tamil Nadu?De satelliet die maar 64 gram woogis tot nu toe de kleinste en lichtste satelliet ter wereld en werd met behulp van een NASA-raket de ruimte in gelanceerd. De satelliet kwam wel in de ruimte, maar kwam niet in een baan om de aarde.

34.Een andere satelliet gemaakt door dezelfde groep ruimteliefhebbers die slechts 1,26 kg woog,de Kalamset-V2, werd gelanceerd door de Indian Space and Research Organizationvanuit het Satish DhawanSpace Centre, Sriharikota. Volgens de ISRO-chef K. Sivan was "Kalamset-V2 de lichtste satelliet die ooit is gebouwd en in een baan om de aarde is gelanceerd."

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (8)

35.Degrootste groothandelsmarkt voor specerijenvan Azië ligt in India – Khari Baoli, New Delhi.

36.van Indiawegennet is het op één na grootste ter wereldmet 4.865.000 km aangelegde wegen. (2014)

De slangenman

37.Vava Suresh, in de volksmond bekend als"De slangenman"van Kerala, is een natuurbeschermer uit India. Zijn missie gaat over het redden van slangen die afdwalen in door mensen bewoonde gebieden.Hij heeft meer dan 52.000 slangen gered/gevangen.Hij werd geboren in 1974 in Trivandrum, Kerala. Er wordt aangenomen dat hij meer dan 3000 keer is gebeten, waaronder 300 keer door een giftige slang. Bij sommige gelegenheden dat hij werd gebeten door giftige slangen, werd hij op de IC en aan de beademing gehouden.

De grootste familie ter wereld

38.India is het huis van's werelds grootste familie:39 vrouwen, 94 kinderen en 33 kleinkinderen. Het gezin woont in een huis met 100 kamers en vier verdiepingen te midden van de heuvels van het dorp Baktwang in de Indiase deelstaat Mizoram.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (9)

Feiten over Indianen en hun uitvindingen

39. Mahatma Gandhistaat bekend als de vader van de natie. Zijn volledige naam was Mohandas Karamchand Gandhi. Hij stierf in 1948 en was samen met andere vrijheidsstrijders verantwoordelijk voor de vrijheid van India.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (10)

40.In 1948, deNobelprijs voor de Vredewerd niet toegekend. Het zou echter aan Mahatma Gandhi zijn toegekend vanwege zijn moord; het werd ter ere van hem niet toegewezen. DeNobelcommissie weigerdeprijsAprijsop grond van het feit dat "er wasNeegeschikte levende kandidaat” dat jaar. Interessant is dat Mahatma Gandhi werd genomineerd in 1937, 1938, 1939, 1947 en uiteindelijk een paar dagen voordat hij in januari 1948 werd vermoord.

41. 'Nul'in het getallenstelselis uitgevondendoor een wiskundige uit India. Zijn naam was Aryabhatta.

42.De menselijke rekenmachine, Shakuntala Devieen wiskundig wonderkind uit India. Ze kon 7.686.369.774.870 × 2.465.099.745.779 berekenen en gaf het juiste antwoord in slechts 28 seconden.

43. Schakenis uitgevonden in Indië.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (11)

44.Behalve de VS enJapan, heeft alleen Indiasuper gebouwdcomputerinheems.

45. Yogais afkomstig uit India en bestaat al meer dan 5000 jaar.

46.Calculus, trigonometrie en algebra zijn ontstaan ​​in India.

De nationale vlag van India

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (12)

De nationale vlag van India is een horizontale driekleur met diep saffraan bovenaan, wit in het midden en donkergroen onderaan in gelijke verhoudingen. De saffraan duidt op de kracht en moed van het land; het wit duidt op vrede en waarheid; en het groen toont de vruchtbaarheid, groei en voorspoed van het land. De vlag heeft de Ashoka Chakra, een 24-spaaks wiel, in marineblauw in het midden. De vlag is ontworpen door Pingali Venkayya. Het werd aangenomen op 22 juli 1947.

47.Dedecimale systeem en plaatswaardesysteemwerden ontwikkeld in India rond 100 voor Christus.

48. Slangen en ladders– het spel, werd uitgevonden in India in de 13eeeuw door een dichter heilige Gyandev. De ladders vertegenwoordigen de deugden terwijl de slangen ondeugden aangeven. De game is ontworpen op basis van het concept dat goede daden je naar de hemel brengen en slechte daden je naar de hel.

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (13)

49.90 landen van over de hele wereld kopensoftwareuit India.

De allereerste universiteit ter wereld

50.Takshila, de allereerste universiteit ter wereld, begon rond 700 voor Christus in India.

51.India is de plaats van herkomst vanBoeddhisme en jaïnisme.

52.In augustus 1982,‘de hoogste brug ter wereld’– de Baily Bridge, werd gebouwd door het Indiase leger.

53.Zwitserlandheeft 26 mei uitgeroepen tot 'TheScience Day' ter ere van een bezoekPresident APJ Abdul Kalam. Helaas is de voormalige president op 27 juli 2015 overleden in Shillong, Meghalaya, India.

54.Meer dan $ 6 miljoen wordt gedoneerd in deVishnu-tempel in de stad Tirupathi. Het werd gebouwd in de 10e eeuw.

. . . lees verder op de volgende pagina

89 interessante feiten over India die u moet weten - The Fact File (2024)

FAQs

What are the top 10 interesting facts about India? ›

Check this out:
 • 1 – Cows are sacred in India. ...
 • 2 – Hinduism is the oldest religion in the world. ...
 • 3 – The Taj Mahal is not a palace. ...
 • 4 – India was the first country to mine diamonds. ...
 • 5 – They are pioneers. ...
 • 6 – Not all Indians are vegetarians. ...
 • 7 – India is the second largest English-speaking country in the world.
Jan 19, 2023

What is the fact file of India? ›

India is a country in South Asia, it is the seventh-largest country and the second most populated country in the world. It shares borders with China, Pakistan, Nepal, Bhutan, Bangladesh and Myanmar. To the south of India is the Indian Ocean, which is the third-largest ocean in the world.

What are 5 interesting facts? ›

Our Favorite Weird Fun Facts
 • Australia is wider than the moon. ...
 • Headphones can increase the bacteria in your ears. ...
 • Scotland chose the unicorn as its national animal. ...
 • Avocados are not vegetables. ...
 • You probably eat bugs in your sleep. ...
 • The Eiffel Tower gets taller in the summer.
May 24, 2023

What are the top 10 interesting facts? ›

Top 10 Unbelievable Facts!
 • Snakes can predict earthquakes. ...
 • Lego mini-figures have the largest population on Earth! ...
 • Astronauts grow taller in space! ...
 • We spend a year on the toilet in our lifetime. ...
 • There's a 50% chance that two people will share a birthday in a group of 23 people.
Jul 5, 2023

Can you tell me 10 amazing facts? ›

Fun Facts and Trivia
 • It is impossible for most people to lick their own elbow. ...
 • A crocodile cannot stick its tongue out.
 • A shrimp's heart is in its head.
 • It is physically impossible for pigs to look up into the sky.

What is India famous for in the world? ›

India is known for its high-energy celebrations, incredible landmarks, and rich history. These are reflected by several monuments constructed in the most famous cities. Many of these structures are religious, such as The Taj Mahal and Jama Masjid.

What is unique about India? ›

India is tagged as the mother of so many inventions like algebra, number zero, shampoo, chess, value of pi and diamond mining. India has nearly 90,000 types of animals including over 350 mammals, 1,200 bird species and 50,000 plant species. All these features made India a Unique Country in the World.

What are some fun facts about the population of India? ›

Some lesser known facts about population of India
 • With a population of 1.5 billion, India will be the most populated country in the world by 2100, according to the UN Department of Economic and Social Affairs .
 • Mumbai's local trains have a daily ridership of 7.58 million.
Jul 11, 2022

What are 20 amazing facts? ›

20 Crazy Facts That Will Blow Your Mind
 • Humans are the Only Animals That Enjoy Spicy Foods. ...
 • Humans Are Also the Only Animals Whose Brains Shrink. ...
 • Potato Chips Cause More Weight Gain Than Any Other Food. ...
 • That Fish is Probably Labeled Wrong. ...
 • Bananas Can't Reproduce. ...
 • It's Impossible to Hum While You Hold Your Nose.
Jan 15, 2018

What are 50 interesting facts? ›

Interesting Unknown facts that you need to know
 • Hot water will turn into ice faster than cold water. ...
 • The Mona Lisa has no eyebrows. ...
 • The strongest muscle in the body is the tongue. ...
 • Ants take rest for around 8 Minutes in 12-hour period. ...
 • "I Am" is the shortest complete sentence in the English language.

What's one interesting fact? ›

Fact: Human beings can use only a small fraction of Earth's water. In school, we were taught that most (specifically, 71 percent) of the planet's surface is covered in water. While that's true, humans can use only 0.007 percent of that water, according to National Geographic.

What is 7 fun facts? ›

Amazing Facts about Number 7

A ladybug commonly has seven spots. There are seven chakras in our body. There are seven continents in the world. Most of the mammals' necks have seven bones.

What are the unknown facts of India? ›

Here are the 16 most amazing facts about India that will leave you surprised. Have a read!
 • A Lake Formed By Meteor.
 • One Of The Oldest Cities.
 • Land Of Many 'Firsts'
 • Anti-Gravity Hills.
 • World's Only Floating Post Office.
 • Voting Booth For Just ONE Voter.
 • Home To The Wettest Place On Earth.
 • A Village Without Doors.

What is the most unique thing about India? ›

10 Interesting And Unique Facts About India You Didn't Know
 • Temples of Rats – Rajasthan. ...
 • Oldest City – Varanasi. ...
 • Wettest Place - Meghalaya. ...
 • Highest Cricket Ground – Himachal Pradesh. ...
 • Largest River Island - Assam. ...
 • Houses with no doors – Maharashtra. ...
 • Cleanest Village of India – Meghalaya. Image Source: ...
 • Over 300,000 Mosques.

What is a fun fact of India? ›

An interesting fact about India is that the country is the wettest inhabited place on earth. Meghalaya village won the Guinness record as the wettest place on the Earth. The monsoon season lasts six months here with 11,873 millimeters of annual rainfall. Fact about India 43.

Why is India so famous for? ›

India is one of the world's most attractive countries, and multiple factors have increased its popularity among tourists. Its natural wonders, artificial marvels, national parks, theme parks, etc., have made it a popular name for tourism. Further, it is a land famous for its diverse cultures and enchanting landscapes.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6393

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.