Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (2024)

In 2020 steeg ongemunt zilver meer dan 150% hoger van de laagste naar de hoogste prijs van het jaar. De pandemie van het coronavirus heeft grote schade aangericht op de markten, waardoor investeerders vluchtten naar veilige havenmarkten zoals zilver en andere edelmetalen.

In deze gids nemen we een aantal populaire zilvermijnvoorraden door uit het VK, Canada, Mexico, Argentinië, Peru en de andere regio's waar zilver wordt geproduceerd.

Populaire zilvermijnaandelen 2021

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de populaire zilvermijnbedrijven over de hele wereld. Deze bedrijven omvatten enkele van de gerenommeerde junior zilvermijnaandelen en populaire zilvermijnaandelen met dividenden.

U kunt een meer diepgaande analyse van elk aandeel lezen in het volgende gedeelte.

 1. fresnillo
 2. Pan-Amerikaans zilver
 3. Hecla-mijnbouw
 4. Eerste Majestic Silver Corp
 5. Hochschild-mijnbouw
 6. Fortuna zilvermijnen
 7. Polymetal International
 8. Endeavour Silver Corporation
 9. Wheaton Edelmetalen
 10. Newmont Mijnbouw

Populaire zilvermijnaandelen in het VK beoordeeld

De impact van de pandemie van het coronavirus veroorzaakte bewegingen op de markt voor ongemunt zilver, wat op zijn beurt leidde tot bewegingen in junior zilvermijnaandelen, evenals de mijnbouwaandelen met een hogere marktkapitalisatie.

Er is echter wat onderzoek nodig om de populaire zilvermijnaandelen te identificeren om naar te kijken en mogelijk in te investeren. Het is tenslotte belangrijk om de gezondheid van deze zilvermijnwerkers vóór de pandemie te kennen om de vooruitzichten van het bedrijf na de pandemie te helpen begrijpen.

In het onderstaande gedeelte bekijken we 10 zilvermijnaandelen in detail.

1. Fresnillo

Fresnillo, het Britse bedrijf, is 's werelds grootste zilverproducent uit erts, evenals de op een na grootste gouddelver van Mexico. Het bedrijf exploiteert momenteel zeven mijnen en bezit ook een van de grootste landreserves van edele metalen in Mexico.

De aandelenkoers van het bedrijf heeft de afgelopen jaren een rotsachtige rit gemaakt, net als de prijzen van ongemunt zilver. De enorme stijging van de prijs van edelmetalen tijdens de pandemie van het coronavirus heeft echter bijgedragen aan de stijging van de aandelenkoers van Fresnillo.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (1)

Begin 2020 verwierp de aandelenkoers van Fresnillo zijn vorige dieptepunt in tien jaar op 590p. Sindsdien is de aandelenkoers meer dan 200% gestegen voordat hij zich begin 2021 terugtrok.

Het bedrijf heeft een sterke marktkapitalisatie van £ 7,2 miljard en heeft ook een dividendrendement van 2,18%. De aandelenkoers van het bedrijf kwam begin 2021 onder druk te staan ​​door een aardverschuiving en sluiting van enkele van zijn mijnen als gevolg van COVID-19.

Investeer in aandelen

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

2. Pan-Amerikaans zilver

Pan American Silver is een van de meest gediversifieerde mijnbouwbedrijven van Canada. Het bedrijf bezit en exploiteert mijnen in Canada, Mexico, Peru, Bolivia, Argentinië en Guatemala. Met een geschiedenis van 26 jaar heeft het bedrijf een solide reputatie op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

De aandelenkoers van het bedrijf presteert sinds 2016 beter dan de meeste andere mijnbouwbedrijven en steeg met meer dan 600% van het dieptepunt van 2016 ~ $ 5,37 tot het hoogtepunt van 2020 ~ $ 40,22. Beleggers hebben genoten van de diversificatie van het bedrijf dat zilver, goud, lood, zink en koper produceert en verkoopt.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (2)Het bedrijf rapporteerde een record operationele cashflow van $ 462,3 miljoen in 2020, wat het bedrijf hielp om alle bankschulden volledig terug te betalen en tegelijkertijd de driemaandelijkse dividendbetaling aan aandeelhouders te verdubbelen.

De totale omzet voor 2020 bedroeg $ 1,3 miljard en de aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de Nasdaq Exchange en de Toronto Stock Exchange.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

3. Hecla-mijnbouw

Hecla Mining heeft een marktkapitalisatie van $ 3,67 miljard en is de grootste zilverproducent in de Verenigde Staten. Het is toevallig ook een van de oudste mijnbouwbedrijven voor edele metalen die sinds 1891 op de New York Stock Exchange staan ​​genoteerd.

Hoewel de aandelenkoers van het bedrijf in het verleden behoorlijk rotsachtig was, presteerde het beter dan sommige andere zilvermijnbedrijven in de sector. Van het dieptepunt van maart 2020 van ongeveer $ 1,40 tot het hoogtepunt in februari 2021 van ongeveer $ 8,45, is de aandelenkoers met bijna 500% gestegen.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (3)

Analisten zijn ook optimistisch geworden over de vooruitzichten van het bedrijf nadat ze in 2020 een omzetstijging van 3% boekten tot $ 691,9 miljoen. Hecla slaagde erin zijn zilverproductie te verdubbelen na de aankoop van 100% van de Greens Creek van Rio Tinto in 2008.

Hoewel het bedrijf erin slaagde zijn langetermijnschuld te herfinancieren tot 2028, heeft het ook de totale nettoschuld verlaagd en de dividenden voor investeerders verhoogd.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

4. Eerste Majestic Silver Corp

First Majestic Silver Corp scheurt hoger sinds de pandemie van het coronavirus. Vanaf de lage prijs van maart 2020 van ongeveer $ 4,26 tot de hoogste prijs in februari 2021 is het aandeel zelfs bijna 500% hoger gestegen.

Het bedrijf is een puur zilverspel omdat ze drie zilvermijnen in Mexico bezitten en exploiteren, de San Dimas Silver & Gold Mine, de Santa Elena Silver & Gold Mine en de La Encantada Silver Mine.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (4)

In 2020 boekte het bedrijf een omzet van $ 363,9 miljoen, wat grotendeels werd toegeschreven aan de snelle stijging van de prijzen van edelmetalen en een sterke stijging van de zilverproductie. Het bedrijf sloot het jaar ook af met een recordbedrag in contanten van $ 238,6 miljoen.

De president en CEO van het bedrijf, Keith Neumeyer, verwacht dat de hogere zilverprijzen zullen aanhouden als gevolg van de overgang naar groenere energie en elektrische voertuigen.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

5. Hochschild-mijnbouw

Hochschild Mining is een Britse exploitant van vier ondergrondse mijnen in Peru en Argentinië. Met meer dan 50 jaar ervaring zijn ze een van de leiders in de mijnbouw van edele metalen. Hoewel het bedrijf is getroffen door de impact van de pandemie van het coronavirus, heeft het een interessant winstrapport gehad.

Zo verhoogde de zilverproducent eind 2020 zijn dividend en wist hij eindelijk zijn eerste positieve kaspositie in tien jaar te bereiken. De winst en omzet van het bedrijf daalden echter ver onder het niveau van 2019 doordat de mijnen in Peru en Argentinië tijdens de pandemieperiode werden gesloten.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (5)

Ondanks de sluiting van de mijnen, steeg de aandelenkoers van Hochschild meer dan 315% hoger tijdens de pandemieperiode van het coronavirus. Begin 2021 was de aandelenkoers van het bedrijf echter met bijna 50% gedaald.

Dit heeft Chief Executive Ignacio Bustamente er niet van weerhouden om een ​​optimistische beoordeling van het bedrijf te geven, daarbij verwijzend naar het feit dat ze een sterke financiële basis hebben. Dit wordt bevestigd door analisten van RBC Capital Markets die denken dat de winst van het bedrijf dit jaar zou kunnen stijgen tot $ 412 miljoen.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

6. Fortuna-zilvermijnen

Fortuna Silver Mines is een in Canada gevestigde zilvermijnwerker die twee mijnen exploiteert in Peru en Mexico. De meeste mijnbouwbedrijven voor puur zilver presteerden goed tijdens de pandemieperiode van het coronavirus en Fortuna was daar een van. De aandelenkoers steeg bijna 600% hoger vanaf het dieptepunt in maart 2020 ~ $ 1,45 tot een hoogtepunt in februari 2021 van ~ $ 9,86.

Hoewel het bedrijf profiteerde van de stijgende prijzen van edelmetaal, profiteerde het ook van een sterke stijging van de vraag van institutionele beleggers naar duurzame bedrijven. Elk jaar publiceert Fortuna haar jaarlijkse duurzaamheidsverslag om haar economische, sociale en ecologische positie op de lange termijn te beschermen.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (6)

De sterk gestegen vraag naar zilver en duurzaam beleggen hebben een positief effect gehad op de koers van Fortuna. De fundamenten stapelen zich ook op, aangezien het bedrijf in 2020 een omzet van $ 244,4 miljoen genereerde met een winst van $ 21,9 miljoen.

Hoewel indrukwekkend, waren deze cijfers lager dan voorgaande jaren, maar dit was grotendeels te wijten aan de gedwongen tijdelijke sluiting van enkele van zijn mijnen als gevolg van COVID-19.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

7. Polymetal International

Polymetal International is een Brits-Russisch mijnbouwbedrijf voor edele metalen dat genoteerd staat aan de London Stock Exchange. Het mijnbouwbedrijf heeft sinds de beursintroductie (IPO) in 2011 meer dan 1,8 miljard dollar aan dividend uitgekeerd.

Sinds de beursgang heeft de aandelenkoers van het bedrijf het echter moeilijk. Het slaagde er alleen in om boven zijn IPO-prijs uit te breken tijdens de stijging van de aandelenkoers van zilvermijnbedrijven tijdens de pandemie van het coronavirus.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (7)

Analisten blijven optimistisch over de vooruitzichten van Polymetal, grotendeels als gevolg van de algemene bullish aard van edelmetalen en edele metalen. Sommige analisten denken dat de winst dit jaar met meer dan 19% zou kunnen stijgen.

Beleggers moeten er echter voor zorgen dat ze hun eigen onderzoek en analyse uitvoeren voordat ze in aandelen beleggen.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

8. Endeavour Silver Corporation

Endeavour Silver Corp is een middelgrote mijnwerker voor edele metalen die een populaire zilvermijn is. Het bedrijf exploiteert drie hoogwaardige zilver- en goudmijnen in Mexico, evenals andere mijnen in Chili.

Vlak voor de pandemie van het coronavirus testte de aandelenkoers van het bedrijf opnieuw een eerder laagterecord rond het prijsniveau van $ 0,99. Sindsdien is de aandelenkoers begin 2021 echter met meer dan 600% gestegen.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (8)

Het bedrijf profiteerde niet alleen van een sterke vraag naar zilver en goud, maar trok ook investeerders aan die zich richtten op junior mijnbouwaandelen en duurzaam beleggen. Het bedrijf stelt een jaarlijks duurzaamheidsrapport op voor belanghebbenden, waarin onlangs een percentage van 90% waterrecycling en -hergebruik voor zijn mijnbouwactiviteiten naar voren kwam.

Endeavour is van plan $ 32,8 miljoen te investeren in kapitaalprojecten in de drie operationele mijnen.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

9. Wheaton Edelmetalen

Wheaton Precious Metals is een in Canada gevestigd streamingbedrijf voor edelmetalen. Het bedrijf is zelfs genoteerd aan de Toronto Stock Exchange, de New York Stock Exchange en de London Stock Exchange. Het bedrijfsmodel is uniek omdat het geen zilver- of goudmijnen bezit of exploiteert, maar contracten heeft met de eigenaren.

Voor een vooruitbetaling en extra betaling bij levering koopt Wheaton bijproducten van edele metalen en kobalt van verschillende mijnen over de hele wereld. Sommige van deze mijnen zijn eigendom van andere grotere exploitanten zoals Newmont Mining, Glencore, First Majestic en vele anderen.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (9)

De aandelenkoers van het bedrijf deed het goed tijdens de pandemieperiode van het coronavirus en was daarvoor zelfs gestaag gestegen. Gedurende deze periode slaagde de aandelenkoers erin om een ​​nieuwe recordprijs ooit te bereiken van ongeveer $ 57,99. Sindsdien is de prijs teruggelopen, grotendeels gedreven door een daling van de goudprijs engoud voorraden.

De portfolio van minerale stromen van het bedrijf is divers uit verschillende regio's over de hele wereld en in verschillende edelmetalen zoals zilver, goud, palladium, kobalt en andere.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

10. Newmont-mijnbouw

Newmont Mining is een populair goudmijnaandeel en het grootste goudmijnbedrijf ter wereld en produceert ook zilver, koper, zink en lood. Hoewel het hoofdkantoor in de Verenigde Staten is gevestigd, bezit het bedrijf mijnen in Nevada, Colorado, Quebec, Ontario, Australië, Mexico, Argentinië, Peru en in vele andere regio's.

De aandelenkoers van het bedrijf is gestaag gestegen sinds de bijna-recorddieptepunten in 2015. Sindsdien is de prijs erin geslaagd om bijna 400% hoger te stijgen voordat hij uitkwam op eerdere recordhoogtes rond het prijsniveau van $ 72,28.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (10)

De aandelenkoers versnelde tijdens de pandemie van het coronavirus, geleid door een stijging van de prijs voor edelmetalen. Maar toen de basismetaalprijzen begin 2021 daalden, daalde ook die van Newmont. Nu veel analisten hogere zilver- en goudprijzen in de toekomst voorspellen, is Newmont goed gepositioneerd voor de toenemende vraag.

In zijn laatste kwartaalrapportage boekte Newmont een winst van in totaal $ 824 miljoen. Dit was een enorme stijging ten opzichte van het vierde kwartaal van het jaar ervoor, dat uitkwam op $ 565 miljoen.

Investeren

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

Zijn zilvermijnaandelen een waardevolle investering?

Zilver is net als elke andere grondstof: het wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Wanneer deze beginnen te verschuiven, doen de prijzen in zilver dat ook. Wat echter echt opwindend is aan zilver, is dat er druk is aan zowel de aanbod- als de vraagzijde, wat wijst op hogere prijzen in de toekomst.

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste factoren voor het beleggen in zilveraandelen.

1. Het aanbod van zilver neemt snel af.Het aanbod van zilver dat wordt gedolven bereikte een hoogtepunt in 2015 en is de afgelopen vijf jaar snel afgenomen. In feite is de mijnproductie van de tien grootste zilverproducerende landen (Peru, Bolivia, Australië, Argentinië, Mexico, Chili, Polen, China en Rusland) allemaal gestaag gedaald.

2. De vraag naar zilver voor industriële doeleinden neemt toe.De vraag naar zilver is nu veel verder gegaan dan modieuze sieraden. Meer dan 50% van de wereldwijde vraag naar zilver komt uit de industrie

sector. Zilver is het belangrijkste onderdeel van elektrische voertuigen en zonnepanelen, twee sectoren waarvan wordt voorspeld dat ze in de toekomst snel zullen groeien.

3. De vraag naar zilver als belegging is op recordhoogte.Tegen het einde van 2020 zal het bezit van zilver uit globalETFs (exchange-traded funds) bereikte een recordhoogte van 1 miljard ounces. De belangen in deze ETF's zijn sinds 2015 gestegen. De vraag is ook toegenomen nadat zilver in de reguliere media werd geduwd door de Reddit WallStreetBets-beweging, die probeertdrijft de zilverprijs op.

Al deze factoren zijn echter niet indicatief voor toekomstige resultaten. Zorg ervoor dat u een aandeel goed onderzoekt en beleg alleen na het uitvoeren van uw eigen analyse.

Populaire effectenmakelaars in zilvermijnen in het VK

Nu u meer weet over enkele van de populaire zilvermijnaandelen die u kunt kopen, is het nu tijd om na te denken over welkeeffectenmakelaarofvoorraad appje zou ... moeten gebruiken.

Uw makelaar moet u een breed scala aan markten, concurrerende tarieven, waardevolle klantenservice en een ongecompliceerd aanbod biedenplatform voor aandelenhandel.

In de onderstaande secties hebben we twee populaire makelaars bekeken die zilvermijnaandelen aanbieden in het VK.

1. eToro

eToro biedt gebruikers meer dan 2.400 aandelen om in te handelen en te beleggen via rekeningen voor het beleggen in echte aandelen en CFD-rekeningen (Contracts for Difference) die handelen met een hefboomwerking bieden. Dit betekent dat handelaren een grote positie kunnen controleren met een kleine storting.

De optie om zowel te handelen als te beleggen in zilvermijnaandelen is beschikbaar via fractioneel delen op eToro. Dit betekent dat gebruikers een fractie van één aandeel van het bedrijf kunnen kopen in plaats van één volledig aandeel te kopen.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (12)

eToro ondersteunt ook de mogelijkheid om rechtstreeks op de zilvermarkt en op zilver-ETF's (exchanged traded funds) te handelen, en biedt een volledig scala aan opties om te profiteren van de prijsrichting van zilver. De tarieven zijn ook echt concurrerend met 1% commissie op aandelen.

Het eToro-handelsplatform is ook heel eenvoudig te gebruiken en u kunt binnen enkele minuten aan de slag met een minimale storting van slechts $ 10. Gebruikers hebben ook toegang tot andere functies, zoals de Copy Trading-functie om andere goed presterende handelaren te vinden om te kopiëren, evenals de Copy Portfolio-functie om te investeren in kant-en-klare portefeuilles met verschillende thema's.

EffectenmakelaarMinimale stortingFractionele aandelen?Prijs systeemKosten van het kopen van aandelenVergoedingen en kosten
eToro$ 10Ja - minimaal $ 101% commissie op ALLE echte aandelen, spreads voor CFD'sMarktspreiding is niet inbegrepen bij het kopen van echte aandelenGeen stortingskosten, $ 5 opnamekosten, $ 10 inactiviteitskosten, geen accountbeheerkosten.

Bezoek eToro

Uw kapitaal loopt gevaar. Er zijn andere toeslagen van toepassing. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

2. Plus500

Plus500 biedt gebruikers de mogelijkheid om te speculeren over de prijsrichting van meer dan 2.500 financiële CFD-instrumenten, waaronder aandelen, grondstoffen, indices, ETF's en valuta's. Handelen met Plus500 biedt ook gemoedsrust, aangezien Plus500 Ltd een beursgenoteerd bedrijf is op de London Stock Exchange.

Dithandelswaarbroker biedt commissievrije handel aan voor al zijn producten met alleen spreads en nachtelijke vergoedingen die op bepaalde transacties moeten worden betaald. De spreads zijn concurrerend en kunnen worden bekeken op de website van de makelaar, aangezien ze per instrument verschillen.

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (14)

Met Plus500 is toegang tot markten eenvoudig en kunt u handelen vanuit elke browser of uw telefoon. De makelaar biedt ook aanvullende hulpmiddelen, zoals de Trader's Sentiment-indicator, zodat u het percentage beleggers op Plus500 kunt meten die activa kopen of verkopen.

Aangezien Plus500 toegang biedt tot CFD-handelsrekeningen, betekent dit dat u met marge kunt handelen en een grote positie kunt beheren met een kleine storting. De margetarieven variëren afhankelijk van uw categorisatie als klant, maar particuliere klanten hebben toegang tot een maximum van 1:30 hefboomwerking met professionele klanten 1:300.

Bezoek Plus500

Gesponsorde advertentie. 72% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's op deze site.

Hoe te beleggen in zilvermijnaandelen in het VK

In het onderstaande gedeelte laten we u zien hoe u uw eerste transactie kunt doen vanuit het comfort van uw eigen huis en waar ter wereld u ook bent. Als u besluit te beleggen in zilvermijnaandelen, zorg er dan voor dat u een gerenommeerde makelaar kiest die aan uw investeringsvereisten voldoet.

Nadat u uw effectenmakelaar heeft gekozen, kunt u als volgt beginnen met handelen in zilvermijnaandelen.

Stap 1: Open een account

Ga naar de startpagina van de door u gekozen makelaar en begin met het instellen van een account. U moet uw persoonlijke gegevens invullen, waaronder uw volledige naam, e-mailadres en mobiele nummer. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord voor het platform om door te gaan.

Stap 2: Verificatie

De meeste gerenommeerde makelaars in het VK worden gereguleerd door de FCA - daarom kunnen gebruikers verplicht worden hun rekeningen te verifiëren. Om dit te doen, uploadt u eenvoudig een identiteitsbewijs (een kopie van uw rijbewijs of paspoort) en een bewijs van adres (een kopie van een bankafschrift of energierekening). Zodra deze documenten zijn geüpload, zou uw makelaar ze binnen een paar minuten moeten verifiëren.

Stap 3: Stort geld

De volgende stap is het storten van geld op uw handelsaccount. De meeste makelaars ondersteunen 1 of meer van de volgende betaalmethoden:

 • Kredietkaart
 • Debetkaart
 • overschrijving
 • e-portemonnee

Kies de betalingsoptie van uw voorkeur en stort het geld op uw rekening.

Stap 4: Investeer in zilvermijnaandelen

Zodra uw account is gefinancierd, gaat u verder met het zoeken naar zilvermijnaandelen of andere aandelen die u wilt kopen in de zoekbalk van uw platform. Vul het bedrag in dat u in de transactie wilt bijschrijven en bevestig uw transactie.

Conclusie

Sinds de pandemie van het coronavirus staat er een enorme druk op zowel de vraag- als de aanbodzijde van zilver. Met zilvermijnen die minder produceren en de vraag enorm toeneemt door toegenomen industrieel gebruik (elektrische voertuigen en zonnepanelen) is het nu een zeer interessante tijd voor zilvermijnaandelen.

Gebruikers mogen echter alleen beleggen nadat ze hun eigen analyse en onderzoek hebben uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om de financiën van elk afzonderlijk bedrijf te onderzoeken en uw investeringsstrategie te bepalen voorafgaand aan uw investering.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele populaire zilvermijnaandelen?

Zijn er zilvermijnaandelen met dividenden?

Wat zijn enkele populaire junior zilvermijnaandelen?

Kun je beleggen in ETF's voor zilvermijnaandelen?

Beste zilvermijnaandelen VK om in de gaten te houden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5725

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.