Praktische Informatie - Lumière Cinema Maastricht (2024)

Openingstijden

Lumière Cinema Restaurant Café

Maandag: 16.00 – 00.00 uur
Dinsdag - donderdag: 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 12.00 - 01.00 uur
Zondag: 10.00 – 00.00 uur

De keuken van Lumière Restaurant Café is geopend op:
Dinsdag: 17:00 – 21:30 uur
Woensdag & donderdag: 12.00 – 21.30 uur
Vrijdag & zaterdag: 12.00 - 21.30 uur
Zondag: 10.00 – 21.30 uur

NB: Op momenten dat de keuken gesloten is, kun je bij ons wel terecht voor een stukje vlaai, drankjes en borrelhapjes. Op zondagochtend serveren wij naast lunch & diner ook ontbijt tot 12:00 uur.

Openingstijden kassa

Maandag & dinsdag: 18.00 – 21.30 uur
Woensdag - zaterdag: 13.00 – 21.30 uur
Zondag: 10.30 – 21.30 uur

Telefonischebereikbaarheid via 043 - 321 40 80

Maandag & dinsdag: 12.00 uur – 17.00 uur & 18.00 uur – 22.00 uur
Woensdag t/m vrijdag: 12.00 uur – 22.00 uur
Zaterdag: 13.00 uur – 22.00 uur
Zondag: 12.00 – 22.00 uur

Bereikbaarheid

Bezoekadres

Lumière Cinema
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Google Maps

Parkeren

Kom je met de auto naar Lumière? Parkeer op de volgende nabijgelegen parkeerplaatsen:

 1. Q-Park Frontenpark, Frontensingel, 6219 PE Maastricht
 2. Sphinxterrein, Frontensingel, 6211 SC Maastricht
 3. Q-Park (Bassin), Maastrichter Grachtstraat 21
 4. P&R Maastricht Noord (gratis parkeren). Plan vanuit hier een reis met openbaar vervoer.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

De dichtstbijzijnde gehandicaptenparkeerplaatsen vind je op het hierboven genoemde Sphinx-Terrein.

Met de fiets

Spring lekker op de fiets, en zet hem neer in de nabije omgeving! Er zijn fietsenrekken:

 1. Bij de hoofdingang van Lumière.
 2. Achter Lumière, aan het Ritchie Backfireplein.
 3. Tegenover Lumière, aan de Sphinxcour of het Petrus Regoutplein.

Met het OV

Bezoek je Lumière met het OV? Plan dan jouw reis naar bushalte Boschstraat/Maagdendries (ca. 200m). Dit doe je via bijvoorbeeld www.9292.nl. Voor de terugreis kun je opstappen bij halte Boschstraat/Markt (ca. 415m). Kijk altijd goed na of de bussen na afloop van de film nog rijden.

Tickets

Ticketprijzen

Regulier€12.50
Lumière passie€9
<16/student/CJP€8
Donderdagtarief *€9
Cultuurkaart€5
Cinevillepas0 *

Op donderdag zijn alle filmtickets €9
* Niet geldig voor niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen.

Toeslagen / kortingen

Lange films (>150 min)+ € 1,-
Korte films (<60 min)- € 1,-

Kinderfilms alle tickets €6

Kindjes jonger dan 3 jaar mogen gratis op schoot. Liever een eigen stoel om op te zitten? Dan wordt het kortingstarief van €6 gehanteerd. Voor kinderen vanaf 3 jaar dient altijd een filmticket aangeschaft te worden.

Bioscoopbon

Zowel de Nationale Bioscoopbon (ook online inwisselbaar) als de MaDiWoDo-bon zijn bij ons te besteden (niet online inwisselbaar). Let op: kaarten met de naam Bioscoop Cadeau Card en BioscoopCadeau zijn niet geldig in Lumière.

De Lumière Passie

Zonder passie kan het leven knap saai zijn. Daar hebben we bij Lumière iets op gevonden. Met een Lumière Passie krijg je voor € 20,- niet alleen € 3,50 korting op een regulier filmticket, je krijgt ook een jaar lang toegang tot exclusieve aanbiedingen en filmevents. Daarnaast steun je Lumière met jouw passie, zodat wij vervolgens de meest bijzondere, spraakmakende en onvergetelijke films aan jou kunnen presenteren. Meer info over de Lumière Passie?Heb je vragen over de Lumière passie of wil je je abonnement opzeggen? Mail dan naar passie@lumiere.nl

Cadeaubonnen

Lumière als uitje cadeau doen? Wij verkopen cadeaubonnen voorde film, filmartikelen, het filmontbijt én voor het restaurant. Klik hier voor meer info.

Cineville

Ookbij Lumiere ga je met Cineville onbeperkt naar de film voor € 22,50,- per maand.* Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 18,50. DeCinevillepas is geldig in meer dan veertig filmtheaters en bioscopen doorheel Nederland. Ook geeft de Cinevillepas toegang tot een heleboelfilmfestivals, zoals Imagine, Holland Animation Film Festival, GoShort en Movies that Matter.

Jebestelt je pas via Cineville. De tijdelijke pas die je permail ontvangt is direct geldig, zodat je dezelfde dag nog naar defilm kan. Je echte pas krijg je vervolgens binnen twee weken thuisgestuurd. Een pas cadeau doen aan een ander kan natuurlijk ook. Jebestelt je pas altijd voor in elk geval 4 maanden, daarna is 'ie permaand opzegbaar.

* Niet geldig voor sommige niet-reguliere voorstellingen, zoals besloten voorstellingen, speciale voorpremières, retrospectieven, filmmarathons, 3D-voorstellingen en enkele festivals en andere evenementen.

Picl — kijk Lumièrefilms vanuit je woonkamer

Picl geeft je thuis toegang tot films die je normaal bij Lumière op het grote doek kunt bekijken. Door films via Picl te bekijken steun je Lumière, want het aankoopbedrag gaat gedeeltelijk naar het filmtheater.

Hoe werkt het?

1. Ga naar www.picl.nl
2. Kies een film
3. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay) of maak eerst een account
4. Start de film, die 48 uur te bekijken is

Kom je er niet helemaal uit? Op deze pagina vind je waarschijnlijk antwoord op je vraag.

De Picl streamingapp
Heb je een televisie met Chromecast, Apple TV of AirPlay? Vanaf nu stream je Picl-films nog makkelijker naar je televisie. De app is beschikbaar in App Store (Apple) of Google Play Store. Lees hier meer.

Voor Belgische bezoekers:
Woon je in België en wil je thuis van ons filmprogramma genieten? Picl is sinds kort ook beschikbaar in België! Met het kijken van een film via picl.be steun je een van de vijf deelnemende theaters uit België.

Toegankelijkheidsvoorzieningen

Lumière is rolstoeltoegankelijk en biedt assistentie aan bezoekers met verminderde mobiliteit of een functiebeperking. De rolstoelplaatsen in onze filmzalen zijn beperkt. Daarom vragen we je ons over je filmbezoek te informeren via 043 - 321 40 80 en kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

 • In al onze zalen is beperkt plaats voor bezoekers in een rolstoel.
 • In ons gebouw is een lift aanwezig.
 • We beschikken over een aangepast toilet.
 • Er is geen ringleiding aanwezig in onze filmzalen.
 • Er zijn geen parkeerplaatsen bij Lumière. Vanzelfsprekend kun je wel voor onze ingang worden afgezet/opgehaald. Er zijn parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers aanwezig op Parking Sphinxterrein.

Duurzaamheid

In 2026 bestaat Lumière 50 jaar. Al sinds het begin heeft het thema ‘duurzaamheid’ meegewogen in de operationele besluitvorming. Om Lumière nog toekomstbestendiger te maken, is in 2023 besloten dit thema verder te verankeren in haar organisatie. Om dit te realiseren hebben we ons beleid, dat bijdraagt aan verdere verduurzaming van onze organisatie, vastgelegd in ons duurzaamheidsbeleid.

Educatie

Een educatieve filmvoorstelling organiseren voor leerlingen in het primair of voorgezet onderwijs? Neem vrijblijvend contact op met Sophie Herbergs - Coördinator Educatie Lumière LAB via educatie@lumiere.nl en bespreek samen de mogelijkheden. Meer info over filmeducatie in Lumière vind je hier.

Adverteren

Het is niet mogelijk om een reclamedia of -video te vertonen in onze filmzalen. Het is wel mogelijk een poster op te hangen of een flyer neer te leggen bij de daarvoor bestemde plekken bij de entree.

Contact

T: 043 – 321 40 80
E: info@lumiere.nl

Bezoekadres

Lumière Cinema Restaurant Café
Bassin 88
6211 AK Maastricht

Postadres

Postbus 875
6200 AW Maastricht

Huisregels

Om het bezoek aan Lumière zo prettig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal huisregels:

 • Na de starttijd van de film, zoals die op onze website te vinden is, worden er geen tickets meer voor de desbetreffende film verkocht.
 • De zalen gaan op z’n vroegst, 15 minuten voor de film begint open.
 • Let op de tijd; na aanvang van de film sluiten onze zaaldeuren automatisch en is er geen toegang meer tot de filmzaal.
 • Het is niet toegestaan te eten of (luid) met elkaar te praten in de zalen, gezien de geluidshinder die het zomaar met zich mee zou kunnen brengen.
 • Ook vragen wij je je mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens de voorstelling.
 • Lumière Cinema houdt zich aan de landelijk gelden afspraken rondom de kijkwijzer. Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16+ en 18+. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid.
 • Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.
 • Legitimatie is verplicht wanneer dit gevraagd wordt door het personeel, neem dus altijd je ID mee.
 • Aan bezoekers jonger dan 18 jaar wordt geen alcoholische drank geschonken.
 • Agressie of hinderlijk gedrag wordt natuurlijk niet getolereerd.
 • Racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden absoluut niet getolereerd.
 • Ongewenste intimiteiten worden absoluut niet getolereerd.
 • Personen die duidelijk onder invloed zijn van drank of drugs wordt de toegang geweigerd of kunnen verzocht worden het pand te verlaten.
 • Bij grove overtredingen en misdrijven wordt de politie ingeschakeld.
 • Volg de instructies van het personeel op, voor jouw eigen veiligheid en die van anderen.
 • Het is verboden dieren mee in de filmzalen te nemen, m.u.v. geleide honden welke als zodanig herkenbaar zijn.
 • De directie is niet aansprakelijk voor verlies van of schade aan de door onbeheerd gelaten eigendommen.
 • Het is in Lumière niet toegestaan om te roken en te vapen. Roken en vapen is alleen buiten toegestaan op de daarvoor aangegeven plekken.
 • Het is niet toegestaan om zonder toestemming professionele foto-, video- en audio opname apparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan. Onder professionele foto- en film apparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera's.
 • Het is niet toegestaan, zonder toestemming vooraf, foto's, video's, of audio opgenomen in Lumière door te verkopen aan derden.
 • Voor promotieactiviteiten moet ruim van tevoren schriftelijke toestemming verkregen zijn.
 • Wanneer je je niet houdt aan onze huisregels, heeft de directie of een vertegenwoordiger van de directie van Lumière, te allen tijde het recht om je de toegang te ontzeggen.
 • Wanneer je klachten hebt, van welke aard ook, kun je die schriftelijk bij de directie van Lumière melden. Klachten dienen zo snel mogelijk na het moment van ontstaan te worden gemeld.
 • Lumière kan beslissen om beeld- en/of geluidsopnamen te maken van het evenement en haar bezoekers. Deze opnames kunnen openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd. De bezoeker zal hierover vooraf worden geïnformeerd.
 • Wanneer geen bezwaar wordt geuit, verleen je toestemming tot het maken van deze opnamen en exploitatie daarvan zonder dat Lumière of derden een vergoeding aan de bezoekers verschuldigd is of zal zijn, of aangesproken zal/kan worden op eventueel naburig- en/of auteurs- en/of portretrecht.

Lumière als Culturele ANBI

Lumière Cinema is door de belastingdienst aangewezen als Culturele ANBI, ofwel Algemeen Nut Beogende Instelling met een culturele missie. Meer informatie over ANBI kunt u onder andere vinden op de site van de belastingdienst.

Dezestatus biedt u als particulier de mogelijkheid om giften en(periodieke) schenkingen met uw inkomstenbelasting te verrekenen.Maar ook met uw bedrijf kunt u Lumière tegen uiterst gunstigefiscale voorwaarden ondersteunen: uw gift is aftrekbaar van devennootschapsbelasting die uw bedrijf betaalt.Nb: vanaf2012 zijn de fiscale regels voor schenkingen aan cultureleinstellingen verruimd. Lumière maakt deel uit van het selecte clubjewaarvoor deze optimale regelgeving geldt.Wilt u weten hoeu een schenking aan ons filmtheater kunt doen, neem dan contact opmet zakelijk directeur Aerd de Boode: aerd.de.boode@lumiere.nl.

Vanwegede ANBI status dient Lumière bepaalde bedrijfsgegevens tepubliceren, zoals:

Standaardformulier
Jaarrekening cinema 2023Activiteitenverslag 2023

Deze documenten kunt u ook vindenop http://www.anbi-portaal.nl/lumiere-cinema

Missie

De missie van Lumière luidt als volgt: Lumière levert een significante bijdrage aan de optimalisering van het culturele klimaat in Maastricht en in de regio, in het bijzonder waar het gaat om de vertoning en beleving van audiovisuele producten met bijzondere cinematografische betekenis. Om de missie te verwezenlijken wil Lumière (visie) zich binnen het circuit van filmtheaters onderscheiden op het vlak van programmering en kwaliteit, teneinde een totaalconcept op het gebied van filmbeleving te ontwikkelen. Lumière wil een Euregionaal centrum voor beeldcultuur zijn.

Hoofddoelstellingen: het vertonen van cinematografisch waardevol materiaal voor een grote en groeiende clientèle in stad en regio en het actief participeren in het faciliteren van productieactiviteiten, in de ruimste zin van het woord, op dit terrein.

Praktische Informatie - Lumière Cinema Maastricht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5513

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.